Dateprofielcoach

Meer matches met een profieltekst met een gericht doel

Een datingprofiel heeft veel mogelijk. Naast het toevoegen van foto’s kun je je profiel aanvullen met overige informatie, Instagram en Spotify linken aan het profiel om beter beeld van jezelf te geven. Via de meeste apps is het ook mogelijk om een profieltekst neer te zetten. Toch maakt lang niet iedereen hier gebruik van. Uit onderzoek naar de invloed van het toevoegen van een profieltekst op het aantal matches komt naar voren dat door het toevoegen van een profieltekst de kans op een match aanzienlijk vergroot, zowel voor mannen als vrouwen. De gebruikers zonder profieltekst kunnen een grote verbeterslag maken door aandacht te besteden aan het toevoegen van een profieltekst om de datingsapps zo effectief mogelijk te kunnen gebruiken.

In de bovenstaande afbeelding zie je dat zowel vrouwen als mannen veel meer met andere mannen matchen als er een bio aanwezig is. Vrouwen matchen tot wel 5x zo vaak met hetzelfde profiel met biografie als zonder. Bron: Tyson, Gareth & Perta, Vasile & Haddadi, Hamed & Seto, Michael. (2016). A First Look at User Activity on Tinder.

Wat moet er in je profieltekst staan

Nu is de vraag, hoe zet ik zo’n meesterlijk profiel in elkaar. Vergroot je kans op matches en gesprekken door het schrijven van een profieltekst. Schrijf kort iets over jezelf, gebruik humor en stop iets in de tekst waar een match op kan reageren om de kans te vergroten dat er gereageerd wordt wanneer je een match hebt. Een goede profieltekst voldoet aan de onderstaande drie punten.

Doel

Uit je profiel moet blijken met welk doel je op de datingapp zit. Ben je opzoek naar een kort avontuurtje of opzoek naar een langdurige serieuze relatie. De woordkeuze en stijl van je profiel is afhankelijk van het doel wat je hebt. Bij een korte date die niet verder dan de slaapkamer komt is het niet belangrijk om te weten wat iemand op zijn zaterdagmiddag doet. Een mentale en seksuele aantrekkingskracht is voldoende. Bij serieuze interesse wil je weten of de ander match op mentaal vlak.

Prescreening

Filter door middel van je profiel de mensen eruit die niet bij jou passen. Uit je profiel moeten mensen op kunnen maken wie je bent. Wat doe jij in je dagelijks leven en welke interesse bezit je. Je wilt matchen met mensen die in jouw leven passen. Met je profiel kun je twee dingen communiceren. Je kunt mensen laten weten wat je leuk vindt en mensen laten weten wat je haat. Zorg dat je met je tekst de mensen wegfiltert met wie je geen match wilt. Ben jij opzoek naar een gamergirl dan zul je een heel ander profiel moeten opstellen dan iemand die opzoek is naar een hockeymeisje die zoete witte wijn drinkt.

Reactie uitlokken

Na het matchen met jouw profiel wil je dat de ander ook reageert op de berichten die jij stuurt of het gesprek met jou opent. Zorg dat jij profiel uitlokt om te reageren of een vraag te stellen over je foto’s en/of tekst. Veroorzaak een emotionele reactie door de ander te laten lachen door een leuke quote over jou of iets wat jouw interesse wekt. Je wilt in het gesprek het gevoel scheppen dat je samen op één lijn zit. ‘Vind jij dat ook zo erg…’ Speel in op het gevoel van de ander.

Zorg dat de andere persoon zich kwalificeert om aan jouw waarden te voldoen. Jij wilt dat de mensen die jou een bericht sturen voldoen aan hetgeen wat jij zoekt in een toekomstige partner.

Laat anderen zien wat jou de beste toekomstige match maakt!

Scroll to Top
Contact:

Naast DateProfielCoach werken wij ook nog heel hard aan andere ondernemingen en studies., Wij zijn goed bereikbaar maar kunnen dus niet altijd opnemen. Stuur ons een mailtje of laat je nummer achter dan bellen wij je terug.

E-mail:

info@dateprofielcoach.nl