Dateprofielcoach

Vergroot je aantal matches door het verhogen van de Tinder score

Tinder is de meeste gebruikte datingapp van Nederland. Achter de schermen van de app worden er complexe berekeningen gebruik om te bepalen wie jij te zien krijgt tijdens het swipen en aan wie jouw profiel getoont zal worden. Deze geheime formule is ontwikkeld om de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Het algoritme kijkt onder andere naar het soort profielen waar je op reageert. Swipe je regelmatig mensen met een donkere huidskleur naar rechts en blanke mensen naar links of andersom dan zal Tinder hierop reageren door je profielen te laten zien die aansluiten bij jouw voorkeuren. Of swipe je iemand van een oudere leeftijd vaker naar rechts dan jongere personen dan zal het algoritme inspelen op je swipe gedrag.

Het algoritme geeft ieder profiel van Tinder een aantrekkelijkheidsscore. Dit is een getalsmatige aanduiding die wordt bepaald door een algoritme die jouw profiel vergelijkt ten opzichte van andere leden. Iedere persoon die naar links of rechts geswipet wordt heeft invloed op de score net als het swipe gedrag van personen die jouw profiel tegenkomen. Bij een hoge score worden er vaker profielen voorgesteld die ook een hoge score hebben. Andersom krijgen profielen met lage scores vaker “minder aantrekkelijke” profielen voorgesteld, die zelf ook een lagere score hebben. Bovendien worden profielen met een hoge score vaker aan andere leden getoond dan profielen met een lage score.

Wat bepaalt de score

De score wordt bepaald aan de hand van:

  • Het percentage gebruikers die je liken en de Elo score van deze personen
  • Hoe kieskeurig je bent (bijna niet of veel te veel liken is niet goed)
  • Of je berichten verstuurd met je matches
  • Je activiteit op Tinder

Heb je al jarenlang een profiel op Tinder zonder succes? Verwijder dan meteen je oude profiel en maakt een nieuwe start met jouw perfecte dateprofiel.

Een nieuw profiel

Bij een nieuwe aanmelding op de datingapp krijgt een profiel een populariteitsboost. Nieuwe profielen worden gedurende enkele dagen vaker getoond aan andere gebruikers. Gedurende de beginperiode heeft Tinder nog geen data over de populariteit van jouw profiel en wordt de Elo score nog berekend. Na afloop van de tijdelijk boost bepaalt de score je zichtbaarheid en de personen aan wie het profiel wordt voorgelegd. Dit verklaart de grotere hoeveelheid voorstellen en matches tijdens de eerste dagen na aanmelden op de datingapp. Dit aantal kan binnen korte tijd snel dalen. Het ligt niet aan jou als je dit meemaakt, iedereen maakt dit mee.

Verhogen van de score

Het is mogelijk om na de beginfase nog invloed te hebben op de Elo score. Een verandering van het profiel kan een positief effect hebben op de hoogte van de score. Alle veranderingen van het profiel kunnen ervoor zorgen dat het profiel aantrekkelijker is voor anderen. Een update van je Tinder bio, betere foto’s van jezelf en de toevoeging van extra’s zoals een looping video kunnen de Elo score verhogen.

De activiteit in de app heeft positieve invloed op de score. Een actieve gebruiker die regelmatig online is en reageert op zijn matches komt hoger op de stapel te liggen. Let wel op dat je niet 24/7 op je telefoon gaat zitten. Een te grote activiteit zorgt juist voor een daling in de score. Een half uurtje in de avond is meer dan genoeg om voldoende activiteit te laten. Vergeet alleen niet te reageren op de matchen die je binnenhaalt. De score verhoogt aanzienlijk als je reageert op de matches die je hebt. Het is geen probleem om die ene match die toch niet zo leuk lijkt in de ochtend te negeren. Doe je dit meer dan tien keer dan verlaagd de score wel. Zorg dat je minimaal één keer in de week inlogt.

Tinder gold

Wil je kans op een succesvolle date nog meer vergroten en minder tijd kwijt zijn aan het eindeloze swipen. Neem dan Tinder Gold. Door het gebruik van Tinder Gold kun je meteen zien wie jou gelikt heeft, krijgt 5 superlikes per dag, één gratis boost per maand en kunt onbeperkt swipen. In plaats van door de grote stapel aan profielen te gaan swipen kun je direct zien wie jou leuk om meteen een match te krijgen. Waar een reguliere gebruiker maximaal 100 likes per 12 uur kan geven kun je als Gold gebruiker onbeperkt swipen.

Zorg dat je maximaal gebruik maakt van de powerups. In de avond is er tussen 8 en 10 uur s’avonds een piek in de activiteit op Tinder. Maakt gebruik van dit gegeven door de powerup in te zetten aan het begin van de avond. Elke Tinder Boost duurt 30 minuten, waarbij je profiel bovenop de stapel kaarten komt voor singles in jouw regio. Tinder Gold gebruikers krijgen elke maand een gratis boost, die echt zijn vruchten kan afwerpen als je het op het juiste moment gebruikt.

Ook zonder Tinder Gold kun je gebruik maken van superlikes om de kans te vergroten op op een match. Met een superlike is de kans op een match 3x zo groot en gesprekken met een match met een superlike zijn gemiddeld 70% langer ten opzichte van een reguliere like.

Scroll to Top
Contact:

Naast DateProfielCoach werken wij ook nog heel hard aan andere ondernemingen en studies., Wij zijn goed bereikbaar maar kunnen dus niet altijd opnemen. Stuur ons een mailtje of laat je nummer achter dan bellen wij je terug.

E-mail:

info@dateprofielcoach.nl