Dateprofielcoach

Omgang met matches waarmee het niet klikt

Via onlinedating stromen voor sommigen de matches binnen als een denderende rivier terwijl ze bij de ander langzaamaan binnen druppelen. Uit deze stroom aan matches zal een selectie gemaakt moeten worden door beide partijen. Dit heeft gevolg dat er matches zullen zijn die niet reageren op de berichten die je verstuurt. Ben je door de voorselectie gekomen dan is het ook mogelijk dat je tijdens de volgende ronde afvalt. Je bent een tijd aan het praten en jullie blijken minder overeen te komen dan jullie dachten. De klik ontbreekt of het gesprek loopt niet zoals jullie hadden gedacht. Geen probleem. Dat kan gebeuren. Gelukkig zijn er genoeg andere vissen in de stroom matches.

Voel je niet beledigd of aangevallen als iemand je afwijst. Het is niet dat iemand zich opeens bedenkt als jij je vijandig opstelt naar de ander. Kleine disclaimer: ik heb zelf een grote rol gespeelt in de reactie van de persoon waarmee ik een gesprek had. Helaas is niemand perfect en ben ik iets te eerlijk. Eerlijkheid wordt helaas niet altijd in dank afgenomen. Na uitgelegd te hebben waardoor ik het gevoel had dat wij geen match met elkaar waren raakte ik ook het gevoel (of het ego) van de man in kwestie.

Houdt de eer aan jezelf. Wees de stabiele factor in het gesprek die objectief beredeneerd in plaats van op basis van gevoel.

Als het ego van de man wordt geraakt gebeurt het volgende:

  • De verdediging treedt in
  • Er komen argumenten waardoor de gesprekken echt wel beter zijn dan andere mannen Kennelijk kent hij de mannen die ik nog meer spreek en weet hij wat voor gesprekken ik voer met anderen
  • De schuld op de ander schuiven en zeggen dat iemand oordeelt.

Als je haar wil overtuigen kun je beter:

  • Luisteren naar de feedback en er wat aan doen. Laat zien wat jou onderscheidt van een ‘boy next door’, zorg dat je een reactie geeft de ander prikkelt om te reageren.
  • Bewijs iemand het tegendeel
  • De eer bij jezelf houden en wees de stabiele factor in het gesprek die objectief beredeneerd in plaats van op basis van gevoel.

Scroll to Top
Contact:

Naast DateProfielCoach werken wij ook nog heel hard aan andere ondernemingen en studies., Wij zijn goed bereikbaar maar kunnen dus niet altijd opnemen. Stuur ons een mailtje of laat je nummer achter dan bellen wij je terug.

E-mail:

info@dateprofielcoach.nl